Cum sa devii un om de succes? Fii fericit!

Daca ma intrebi pe mine in orice fel de zi, ba chiar in orice fel de stare de spirit as avea, tot vei primi acelasi raspuns la intrebarea: “Ce inseamna un om de success?” sau “Ce inseamna succesul?”

Este un raspuns chiar foarte simplu: Fa-te fericit! In fiecare zi, necontenit, pana la ultima suflare, fa ceva ce te face absolut fericit!

Si da, probabil o sa spui ca fericirea nu este o stare permanenta! De accord! Fericirea poate exista in viata noastra numai pe alocuri, intruchipata in anumite momente, forme, perioade. Dar atunci cand vei fi obtinut un moment de fericire pe zi, zic eu, inseamna ca ai dobandit succesul absolut, indiferent de ce standard impune societate, in acest sens.

Cativa pasi simpli, pentru a devenii un “om de succes”:

1. Stabilirea prioritatilor:

In general atunci cand traim pe fuga, suntem distrasi de la foarte multe lucruri, ne focalizam energia si timpul pe lucruri pe care “trebuie” sa le facem pentru a supravietui. In jungla urbana (caci pana la urma tot o jungle este), trebuie sa muncesti, sa alergi de colo colo ca sa reusesti sa-ti indeplinesti toate obligatiile familiale, sa te documentezi incontinuu, iar cel mai adesea uitam sa privim cu atentie intregul.

Cand te aglomerezi, ia o foaie de hartie si stabileste-ti prioritatile. Fie ca e vorba de cariera, familie, viata sociala, enumera-le pentru tine, pe o coala de hartie, in ordinea importantei. Atunci cand vedem lucrurile negru pe alb, este mult mai usor sa ne dam seama ce este cu adevarat important pentru noi.

2. Investeste-ti majoritatea timpului in primele 3 lucruri din ierarhia prioritatilor:

Timpul este relativ! Cunosc oameni care au foarte mult timp liber si totusi se simt sufocati, aglomerati si se plang de lipsa lui. Cunosc insa si oameni care parca jongleaza cu viata. Ii admir pentru ca nu-mi dau seama cum de au atat de mult timp pentru atat de multe lucruri si ba mai mult, privesc totul cu detasare. Secretul este, ceea ce americanii numesc “time management”, si mai exact, oranduirea timpului sau incadrarea lui in tot ceea ce avem de facut sau dorim sa facem.

Daca la inceput iti este greu, poti sa iti organizezi un jurnal in care sa treci dimineata ce ai avea sau ai vrea sa faci in respectiva zi. Prioritizeaza-ti activitatile folosind creioane colorate sau semne de diverse feluri si bifeaza-le pe parcurs ce le rezolvi. Iti jur cu mana pe inima ca va functiona si iti va oferi o liniste interioara sa vezi cat de multe poti bifa.

3. Fii echilibrat si gandeste pozitiv!

Nu mai fi dramatic! Omul tinde sa dramatizeze fiecare eveniment din viata, dar pana la urma toate trec si altele vin. Tin minte ca atunci cand eram in scoala, mama ma mustra pentru fiecare nota proasta pe care o luam si asta devenise pentru mine foarte stresant. Ma gandeam constant la momentul cand voi ajunge acasa si-i voi relata noua mea isprava. Tot stresul s-a risipit intr-o zi, cand am realizat ca, pana la urma nota mea, nu era nici prima nota proasta nici ultima, deci ce rost avea sa ma stresez pe ceva inevitabil?!

Fii mai echilibrat cand analizezi lucrurile ce te deranjeaza, incearca sa privesti problema din mai multe perspective si vei vedea ca fiecare problema are cel putin 2 rezolvari. Una cu siguranta o poti gasi cu mintea limpede!

4. Intretine ce ai cladit:

Dupa ce ai identificat care-ti sunt prioritatile, le-ai incadrat intr-un timp dat, dupa ce ai reusit sa-ti stabilizezi un program in care sa te incadrezi cu tot ce “Trebuie”, dar si cu tot ce “Vrei” sa faci, nu uita sa-l intretii! Mentine-ti obiceiul de a-ti analiza prioritatile, de a-ti oganiza timpul asa cum consideri TU!

5. Aplauda-te si admira-te sau “Lauda-ma gura, ca-ti dau prajitura!”:

In ziua de astazi este greu sa obtii admiratie, o vorba buna sau cuvinte de incurajare. Fie datorita faptului ca din cauza agitatiei oamenii au devenit egocentristi, fie din cauza faptului ca oamenii devin din ce in ce mai competitivi, sau din “n” alte motive.

Este important sa te bucuri de tine, de ce-ai realizat. Invata sa te privesti cu admiratie, sa-ti constientizezi si sa-ti accepti defectele si sa iti apreciezi si exploatezi calitatile.

Nu este nimic rau in a te place si a te lauda in fata propriului EU.

Hai sus pe cai, capul sus si prioritizeaza!

Advertisements

3 thoughts on “Cum sa devii un om de succes? Fii fericit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s