Iarba vecinului e mai verde! Da, dar este fertilizata cu mult rahat!

In lumea asta noua (asa cum o numesc eu), individul a inceput sa fie apreciat in functie de venitul lunar, de masina pe care o conduce, de casa pe care o detine (sau cel putin aparent, pentru ca probabil este luata cu credite gigantice), etc… (va prindeti voi!)

Individul nu mai este apreciat in functie de intelect, coloana vertebrala sau alte nimicuri ce pe vremuri erau la mare cautare.

Asa ca, scara valorilor schimbandu-se, individul s-a adaptat. Individual s-a integrat. Individul s-a limitat. Si din dorinta arzatoare a individului de a fi acceptat, pentru ca pana la urma, omul este un animal social, individul s-a reorientat catre “a avea”, “a detine”,  “a arata ca are, deci exista!”.

Si din toata dorinta asta de a fi privit, admirat si invidiat, a cazut in extrema de a privi si invidia la randu-i.

Uitandu-se peste gard, individul a observat ca iarba vecinului e mult mai verde, roditoare si uniforma. La fel si masina vecinului are mai multi cai putere, la fel si nevasta vecinului parca e mai bine dotata. Evident copiii vecinului sunt mult mai reusiti, la fel si catelului, parca-i luceste blana mai tare! Si individul asta, mic, ajuns la limita epuizarii, la limita creditului, traind intr-o casa mult mai mare decat este in stare sa curete, conducand o masina de teren intr-un oras inghesuit, avand o nevasta pompata cu silicon si niste copii la dunga pe care nici nu-i cunoaste cu adevarat, a ajuns la limita depresiei.

Azi n-am chef sa va dau mura in gura, deci: “Iarba vecinului, este mult mai verde! Da, dar e fertilizata cu mult rahat!”

Advertisements

5 thoughts on “Iarba vecinului e mai verde! Da, dar este fertilizata cu mult rahat!

 1. Cristi says:

  Am impresia ca fenomenul acesta e doar la Romani, nu vreau sa ma critic singur sau sa critic pe cineva dar, de cand Dacii si Romanii au format un popor impreuna pe aceste meleaguri tot timpul am vrut sa fim mai buni ca “vecinu”. Ma bucura faptul ca asa ne stimulam si vrem mai mult de la noi. Inainte numaram animalele si pamantul acuma numaram masinile si casele, macar sa privim partea pozitiva chiar daca uneori exageram.

  • visatoaredebucuresti says:

   Nu este intalnit numai la romani, crede-ma pe cuvant! Poate la noi e ceva mai accentuat. De ce avem nevoie de vecin ca sa ne stimuleze sa vrem mai mult de la noi?! Sau poate, pentru noi!!!?
   Progresul se naste atunci cand in fiecare zi ai devenit mai bun decat erai ieri. Evalueaza-te in functie de tine si cere sa te perfectionezi cu trecerea timplui. Vecinul este absolut relativ 🙂

 2. Alina Manu says:

  Cand iti risipesti energia uitandu-te peste gard cu ochi mijiti de invidie, la casa uriasa, nevasta siliconata/barbat musculos, copii docti,gazon perfect si catel super-dresat, de fapt pierzi energia care te-ar aduce si pe tine cu o treapta mai sus, uiti sa te bucuri de nevasta imperfecta/sotul normal, dar absolut fidela/fidel, iubitoare/iubitor…copiii tai minunati cresc, si piarzi ani importanti din viata lor, intimp ce tu esti pre preocupat sa iti rozi unghiile intr-un colt al vietii…
  Mereu am spus ca nu am cunoscut niciodata ghimpele veninos al invidiei, am apreciat mereu ceea ce am avut/am, si imi traiesc viata bucurandu-ma de fiecare zi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s