Revenirea la conditia initiala!

M-am tot gandit ca vreau sa scriu despre teoria asta pe care o am in cap, cam de vreo 5 ani si-o tot dezvolt in mintea mea.

Ce inseamna pentru mine “Revenirea la conditia initiala?” Sau poate, mai intai sa dezvoltam ce inseamna “conditia initiala”:

Conditia initiala, din punctul meu de vedere este cea in care te nasti. Sa dau un exemplu (1): te nasti intr-o familie medie, 2 parinti, tu esti primul copil; familia sta la bloc intr-un apartament de 2-3 camere si detine sau nu o masina; ai apa calda in casa; incalzire centrala; minimum necesar de haine etc… exemplul (2): te nasti la tara, undeva in creierii muntilor (sa zicem pe la Arieseni): ai 2 parinti care muncesc la camp; ai toaleta in curte si te speli la lighean.

Deci, conditia initiala este diferita pentru fiecare, dar in mare este acelasi lucru, pentru ca este stadiul in care te nasti si traiesti cel putin in primii tai ani de viata, deci este “normalitatea” ta; stilul de viata cu care devi familiar in primii ani de viata.

Revenirea la conditia initiala”, ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi, asa cum se zice despre mersul pe bicicleta – “nu se uita niciodata”. Evident ca, sau in mare parte asta este tendinta, iti vei depasi parintii: vei avea mai multe studii decat ei, vei castiga mai bine, vei avea o casa mai mare/frumoasa, la fel si masina, haine mai multe, viata sociala mai intensa, te vei plimba mai mult prin lume…

Toata aceasta Evolutie a individului, inseamna insa si o Involutie: datorita faptului ca vei avea mai multe studii, vei ocupa cel mai probabil o functie ce va duce la munca de birou, deci sedentarism, va implica mai mult stres; casa mai mare va necesita mai mult timp pentru intretinere, timp pe care nu-l vei avea datorita lucrurilor enumerate mai sus (viata sociala mai intensa, calatorii, cumparaturi…), te vei ingrasa, vei uita ce iti face placere cu adevarat caci in amalgamul de lipsa de timp, stres, frustrare, vei uita cine esti si ce vrei defapt.

Evolutia ta- traiul mai indestulat, opulenta obiectelor, toata tehnologia ce va duce la un flux de informatii intense catre tine, indatoririle sociale… va duce inevitabil la o Involutie pe plan spiritual: vei gasi din ce in ce mai putin timp pentru a sta de vorba cu tine, de a te cunoaste, de a studia cu adevarat oamenii din jurul tau, de a incetini motoarele si a-ti privi viata in ansamblu.

Conditia initiala”, ar trebui sa fie, in opinia mea: “Pacea ta sufleteasca! Am fost acolo, am trait asa, deci o pot face oricand este nevoie! Nu am nevoie de nimic mai mult decat ceea ce am fost obisnuit sa am atunci cand m-am nascut!

Intrebarea este: “Poti reveni oricand la conditia ta initiala?!” Nu zic ca trebuie, nu zic sa nu progresezi! Nu zic sa te lipsesti de tot ceea ce inseamna progresul pe lumea asta, tehnologie, distractie! Zic doar, ca intr-un coltisor al fiintei tale, ar trebui sa-ti rezervi niste resurse mentale (pentru ca doar de asta ai nevoie) pentru a fi oricand dispus/capabil sa revi la conditia ta initiala, in caz ca… e nevoie.

Eu ma gandesc mereu la “conditia mea initiala”, care recunosc, nu a fost una nefasta, dar undeva in adancul sufletului meu ma bucur ca imi dezvolt teorii despre cum as trai si ce as face daca ar fi nevoie sa ma intorc chiar acolo, la acea conditie. Gandurile astea ma linistesc si ma fac sa fiu confidenta ca as putea renunta la multe si inca as fi destul de fericita!

Citesc mai nou, unul dintre cele mai citite bloguri de pe mapamond:

http://zenhabits.net/archives/ 

Vi-l recomand! Veti gasi acolo multe sfaturi, unele utile, unele poate mai putin, veti gasi idei pe care poate le aveti si voi sau stari metale si transformari prin care ati trecut sau poate prin care urmeaza sa treceti.

Advertisements

4 thoughts on “Revenirea la conditia initiala!

  1. Oana says:

    Salute SI pe ziua de azi! :). Eu cred ca multi isi aduc aminte de “conditia initiala” dar incearca SA uite sau Mai bine zis cei ce s-au “ajuns” refuza SA isi Mai Adica aminte de unde au pornit. Vreau SA cred ca Mai exista persoane normale SI cerebrale care se pot intoarce oricand la conditia initiala. Depinde SI prin ce metode AI ajuns acolo “sus” . 🙂

  2. Alina Manu says:

    Trecutul nostru e ceea ce a construit prezentul, si ai dreptate, faptul ca te poti intoarce “acasa”, mental, ne ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine.
    Am crescut in primii 9-10 ani la casa, fiind un mic baietoi cu genunghii si coatele vesnic julite si bandajate cu carpe si frunze de patlagina ( ce microbi! ce antitetanos!)…si am ramas cu nostalgia vietii la casa, si m-as intoarce oricand la acele radacini m-as readapta oricand la acel mod de viata, simplu, cu o curte micuta si 2 dormitoare…cu conditia sa fiu cu baietii mei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s