Viata e o lupta! Deci, lupta!

Oare chiar asa sa fie ? O stimata Doamna mi-a zis candva, ca atunci cand suntem nemultumiti de ceva, tindem sa cautam in stanga si in dreapta, tindem sa ne motivam in fata eu-lui propriu, esecul personal. Chiar daca, adevarat, nu totul depinde de noi, chiar daca uneori nu tine numai de felul nostru de a fi, a judeca, a privi lucrurile, cu siguranta atitudinea acuzativa nu poate aduce, decat frustrare. Frustrarea duce cu siguranta catre Regres si nu catre Progres.

Si din cele de mai sus, trag concluzia : Lupta vietii trebuie sa o duci in mare parte cu tine !

Atunci cand vom invata sa nu mai acuzam, vom evolua ! Schimbarea intregului, trebuie sa porneasca de la cea mai mica particica a intregului.

Atunci cand ne vom pune sincer intrebarea : Ce pot eu schimba la mine, sau cum pot schimba felul meu de a reactiona, de a vedea lucrurile, atunci cu adevarat schimbarea se va putea produce !

Si toata filosofeala de mai sus a pornit de la simplul fapt ca de cateva zile ma tot gandeam sa scriu ceva care ar fi trebuit sa se intituleze : Despre Regi si Printese ! Despre regii si printesele zilelor de azi, care ne dicteaza traiectoria, uneori mai mult decat ne-am dori. Si-atunci mi-am amintit de ce mi-a zis Sonia : Cel mai simplu lucru este sa arati cu degetul si sa acuzi ca x sau n lucru nu ti-a iesit din cauza ca… Reflecteaza, analizeaza, ce ai fi putut schimba tu, pentru ca lucrurile sa evolueze catre destinatia pe care tu ti-o doreai !

Advertisements

5 thoughts on “Viata e o lupta! Deci, lupta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s