21 decembrie 2012 – partea I

Prin 2011 am inceput sa primesc mailuri agresive despre ce si cum se va intampla pe 21 decembrie 2012. Nu le-am dat prea multa importanta, asociind tarasenia cu toata nebunia creata in jurul unui eveniment « asemanator » ca si mediatizare, petrecut pe 31 decembrie 2000.

 

La inceput am primit mailuri ce avertizau ca alinierea planetelor ce va fi perfecta in data de 21 decembrie 2012 va duce la o catastrofa naturala, care, cel mai probabil va atrage sfarsitul acestei planete, pe care noi ne ducem traiul. Catastrofe gen : cutremure, inundatii au fost puse pe seama acestei alinieri si a inversarii polilor (toate asociate cumva cu fatidica data de 21 decembrie 2012).

 

Apoi au urmat mailuri cu profetii si explicatii spirituale a evenimentului ce se va petrece pe 21 decembrie 2012. Care mai de care, prevesteau cum ca, defapt lumea nu va disparea, ci se va schimba. Cum ca, omenirea pe care o cunoastem noi va atinge o culme a materialismului, lipsei de empatie etc… iar acest eveniment major din data de 21 decembrie 2012, va duce la curatarea planetei de asa zisele personaje negative. Vor supravietui acestei schimbari, care oarecum se datoreaza unor unde magnetice sau ceva de genul, doar oamenii cu o aura pura, oamenii buni la suflet (daca or exista dinastia, asa buni in totalitate…. pentru mine e clar ca oamenii nu sunt buni sau rai, oameni sunt ceva mai delicati in ceea ce priveste bunatate sau rautatea). Cert este ca, conform acestor profetii, vor ramane numai oameni minunati pe suprafata Pamantului, oameni ce vor umbla cu o aura colorata, pe care o vom putea vedea cu totii (cei ce supravietuim…. rog cititorul sa observe ca m-am incadrat din start in categoria supravietuitorilor).

 

Am purtat o discutie amuzanta pe tema catastrofei ce se va ivi asupra noastra la data mai sus stabilita, impreuna cu Balcescul, am mai analizat putin in propria-mi intimidate cele citite pe ici colo, iar intr-o seara, la tigara de culcare, i-am supus oarecum jenata Galdiatorului: “Stiu ca e o nebunie si o prostie sa cred in balivernele despre 21 decembrie 2012, dar tu ce parere ai ?!” M-a privit patern, zambind, asa cum o face mereu cand ii cer parerea asupra vreunui subiect care ma bulverseaza si asupra caruia nu am dezvoltat o opinie foarte clara (ceea ce se intampla rar, caci opinii am cu duiumul…) si mi-a replicat : “Iubito, eu cred ca n-ai de ce sa iti faci probleme, chiar daca stiu ca te macina caci fix in ziua de 21 decembrie 2012, fiul nostru va implini 3 anisori, dar daca vrei sa te linistesti documenteaza-te direct la sursa ! ”

 

Si m-am documentat. M-am dus direct pe site-ul NASA (http://www.nasa.gov/), si vreau sa va impartasesc in mare parte, niste lucruri care m-au linistit : *mentionez ca traducerile si selctia sunt facute de mine, dar datorita faptului ca am preluat textele asa cum sunt, le-am pus intre ghilimele :

 

Spun cei de la NASA, ca probabil ceea ce a creat cea mai mare parte din mediatizarea acestei date, este faptul ca, calendarul mayas se termina exact pe aceasta data. Insa “ Calendarul mayas nu se termina pe data de 21 decembrie 2012, aceasta data fiind doar finele unui ciclu calendaristic si inceputul unui nou ciclu, asa cum se intampla cu calendarul uzitat de noi pe 31 decembrie, in fiecare an. ” Referitor la alinierea planetelor, spun ei : In primul rand, nu se preconizeaza o aliniere a planetelor in data de 21 decembrie 2012, ba mai mult, daca petrece o asemenea aliniere, nu ar avea nici un impact asupra Pamantului. Singurele corpuri din sistemul solar ce ne pot afecta, sunt Luna, deoarece este foarte aproape, si Soarele, care este foarte mare si deasemenea foarte aproape. Celelalte planete au o influenta neglijabila asupra Pamantului.“

 

Iar despre inversarea polilor zic ei: “ Inversarea polilor nu se poate produce, cel putin nu acum, deoarece Luna invartindu-se in jurul Pamantului, nu permite o astfel de inversare, stabilizand polii. Campul magnetic intradevar se inverseaza din cand in cand, dar ultima data cand acest lucru s-a intamplat, a fost acum 740000 de ani, iar aceasta inversare se produce cam o data in jumatate de milion de ani, sau aproximativ. Nu exista nici o dovada ca aceasta inversare s-ar produce in Decembrie, si chiar daca ar incepe a se produce, aceasta inversare se produce in decursul a mii de ani.”

 

Revin cu latura spirituala in Partea II-a.

Advertisements

3 thoughts on “21 decembrie 2012 – partea I

 1. radu says:

  Vad ca chiar te ingrijoreaza profetiile astea.
  Insa chiar poate cineva sa prevada asa ceva?
  Sau sint valuri facute de diversi lipsiti de idei?
  Un jurnalist stie ca poate oricind profita de fricile noastre ancestrale, si una din ele e natura pe care nu o putem controla. Nostradamus a intuit asta prin secolul 16, numai ca el le-a facut suficient de ambigui si a avut noroc.
  In ziua de azi stiinta tinde sa devina o religie alternativa, si e foarte simplu de aruncat concepte greu de inteles si imposibil de verificat, din care sa rezulte o concluzie care agita spiritele.
  Insa sint doar vorbe goale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s