De ce plang femeile?!

Recent tot vad diverse postari feministe pe FaceBook (dragul meu viciu cu nr. 2, ce-i drept mai putin nociv decat cel cu nr. 1). Revenind la postari… E vorba de o propaganda gen aceeasi Marie dar cu alta palarie, despre numeroasele motive pentru care plang femeile. Motivele derivand evident din calitatile nenumarate pe care o femeie le poseda – de obicei de la Dumnezeu – cum ar fi: durerile facerii, corvoada cresterii proncilor, suferinta de a fii sau a nu fi resprinsa de propriile progenituri; evident apare si subiectul cheie – frustrarile in dragoste, femeia fiind perpetuu neinteleasa de mascul; ranita de mascul, abuzata mental de mascul…– ati inteles. Mesajul se continua cu ideea ca, sau cred ca doar o parte dintre ele (sa nu generalizez aiurea), femeia a primit lacrimi de la cel de sus, pentru a refula/femeia are dreptul de a plange pentru ca suporta toate greutatile pamantului pe umerii ei firavi.

Wake upppppppppppp!

De ce plange femeia?

Femeia plange pentru ca este sensibila, la fel ca si barbatii; femeia plange pentru ca este obosita si stresata, la fel ca si barbatii; femeia plange pentru ca sufera din amor/inima ranita/dragoste ne-mplinita, la fel ca si … barbatii; femeia plange pentru ca uneori se simte extrem de neajutorata, la fel ca si… (ati ghicit!) barbatii; femeia plange pentru ca asa refuleaza ea intr-un mod diplomat si non-violent, la fel ca si….. (repetati cu voce tare) BARBATII!

De ce plange femeia? Pentru ca ii este permis!

La fel ca si barbatii, femeia este om. Poate mai corect pus in context “Barbatul este om, la fel ca si femeia!” Barbatul, la fel ca si femeia, poate fi sensibil, stresat, neajutorat, singur, ranit. Barbatul, la fel ca si femeia, indura suferinte si greutati, poate nu similare, dar pana la urma de aceeasi natura sau poate chiar de mai mare amploare (nu neaparat)!

De ce nu prea plang barbatii? Pentru ca li s-a zis de mici ca: “Barbatii/baietii mari, nu plang!”.

Asa ca dragelor din lumea intreaga, inainte de a mai distribui mesaje gen: “Femeia plange pentru ca e oropsita…blah blah”, hai sa ne educam intai baietii sa-si respecte si asculte sentimentele, chiar daca asta inseamna ca, vorba cantecului “Si barbatii plang, cate-odata”. Poate asa n-ar mai fi nevoie sa planga atatea femei pe FaceBook!

Advertisements

3 thoughts on “De ce plang femeile?!

 1. Dana Marta says:

  sa iti spun sincer nu empatizez nici un gram cu cauza asta a barbatilor pe care o descrii aici…da, ai dreptate, barbatii pling, pentru toate momentele de libertate, petrecere, bauta strasnica si toate femeile pe care le-au pierdut pentru ca s-au casatorit cu o femeie ….deci din nou, de ce as empatiza cu toate acestea ?!

  • visatoaredebucuresti says:

   Pentru ca imi esti simpatica de felul tau, iti voi raspunde ca sunt ferm convinsa ca nu toti barbatii sunt asa….. eu daca as fi fost barbat cel mai probabil as fi fost un mitocan. Dar, spre norocul meu am intalnit suficienti barbati care sunt complet diferiti de cei din descrierea ta, ca sa fiu sigura ca nu sunt toi asa. Unii da….. trebuie trecuti cu vederea evident!

  • visatoaredebucuresti says:

   Aaa si inca ceva…. libertatea poate fi dozata. Casnicia nu e nici o colivie de argint dar nici un bal mascat- depinde intradevar de bunul simt al barbatului- de a doza momentele de libertate cu cele de impreuna. Cat despre alte femei…. well sunt nenorociti care nu si-au inselat sotiile nici-cand si sunt si barbati buni care le-au inselat o data de doua ori fara ca asta sa fie un obicei sau ceva evident.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s