Bucuria de a fi muritor!

Ia faceti voi un exercitiu de imaginatie: cum ar fi sa fim nemuritori?! Plecam de la premisa ca, nemuritori fiind, imbatranim si mult mai lent, mult mai lent… Sau, poate chiar deloc! Sa zicem ca ne blocam la o varsta frumoasa. Care v-a placut? Hai sa zicem ca aleg eu, caci eu sunt initiatorul exercitiului. Mie mi-a placut la 25, eram pe val.

Deci, dau toate premisele favorabile, las de la mine… Doar eu sunt creatorul!

Ai o viata interminabila, ai frumoasa varsta de 25 de ani, esti frumoasa/viril, in puterea varstei cum s-ar zice; ai impresii despre viata si despre tine; totul este la picioarele tale, pentru ca ai impresia ca le stii pe toate si toate-ti stau la dispozitie, la un pas de a fi cucerite; tot ce trebuie sa faci este sa te afirmi.

Pai ia imaginati-va voi, cum ar fi sa pleci la munca de dimineata si sa vii seara pe la 7, 8, poate 9, cam asa vre-o suta de ani, doua sute… Nu e realist? Eu zic ca da! Adica sincer, tu trebuie sa te afirmi!

Mai mult, dupa vre-o cateva zeci de ani, ti se pune pata ca vrei o nevasta: e frumoasa, cuceritoare, tandra, zglobie, pan-o treci pragul. Dupa, ramai blocat vreo 3-4 sute de ani cu o mancatoare de ficati. Cum ar fi sa te toace la creieri ca inca nu te-ai afirmat?! Dragostea doar, o stim cu totii, dureaza 3 ani!

Poti sa faci copii! Copiii sunt mirajul vietii, te-ntregesc asa, cum sa zic… pe de-a-ntregul! Tam ne-sam apare unul mic: e dragalas nevoie mare, te tine de manuta, iti zambeste, face febra! Intri-n fibrilatii. Adica da, sunteti nemuritori, da n-ar fi chiar fain sa-si petreaca o eternitate cu-n pitic pe creier ca tu n-ai fost in stare sa-i scazi febra nu?!

Tu inca nu te-ai afirmat! Au trecut cam 500 de ani! Nevasta-ta s-a cam plictisit sa tot astepte sa te afirmi, unde mai pui ca s-a cam delasat. Imoretele, imortele, da se mai prafuiesc si alea la un moment dat!

Fii-tu e pe la vreo 500+, varsta adolescentei…

Tu te-ai plicitisit deja de sute de ani de bere (bere blonda, bere neagra, bere cu lamaie, bere cu merisor…), filme proaste (Stalone si Arnold sunt pe val, fac un “Come Back” fenomenal la implinirea frumoasei varste de 4500 de ani), meciuri nereusite, femei usoare, prieteni de ocazie, cluburi cu aceleasi fite… Unde mai pui ca afirmarea ta e pusa undeva deoparte…. pentru fiul primarului (ca doar e tanar, are studii pe Marte si vorbeste Clingoniana, opereaza unde laser…)

Mai ai de trait cam o eternitate! N-ai obosit?!

Deci, cam cu ar fi nemuritor?

Pe de alta parte, mi-e frica de moarte ca de dracu’! Poate pentru ca stiu ca el m-asteapta, Dracul! Dumnezeu nu mai are de mult rabdare cu noi…

Advertisements

6 thoughts on “Bucuria de a fi muritor!

 1. Alina Manu says:

  ….E un lucru bine stiut: in fiecare dintre noi exista o latura intunecata…fiecare dintre noi avem frici, pe fiacare ii bantuie niste demoni…
  Astept povestioara urmatoare; ma astept sa fie ceva profund, scris la rece…ca vremea de afara….

 2. Dana Marta says:

  super amuzant :-))) imi place cind pui impreuna spiritul critic si simtzul umorului 🙂
  iar nemurirea… in mod clar viatza fara de moarte e cu totul alta mincare de peste decit tineretzea fara batrinetze…

 3. emilcremer says:

  sa fi o vesnicie casatorit cu aceasi femeie?!!!!!!e un nonses nimeni nu rezista la asa ceva! nici macar macar ca exercitiu de imaginatie u este posibil .poti turba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s