Valentina!

De la o anumita varsta, atunci cand cotrobai prin sertarele vietii, rar ti-e dat sa mai gasesti ceva spectaculos. In general mai tot ce ti-e dat sa intalnesti, e gata prafuit, uzat, invechit, demodat si imbacsit de starea in care se afla.

Si da, te obisnuiesti! N-ai incotro. Te izolezi, te retragi, te resemnezi. Iti pui ce-i al tau deoparte si restul, voia Domnului. Daca ai avut norocul sa ai ce pune deoparte, te fericesti in interior ca ai reusit sa numeri pe degete ce-i mai important in viata si sa te bucuri de ele in linistea ta, in cuibul tau, in gradina ta sufleteasca. Deci clar, nu te mai astepti la lucruri spectaculoase! Te-ai imunizat si faci fata sertarelor ravasite, prin care vrei nu vrei, mai cotrobai.

Si totusi, la un moment dat, ceva pare sa sclipeasca! Sclipiri timide, nimic exagerat. Asemanator sclipirii diamantelor rare sub o picatura de roua. E o sclipire multicolora si proaspata. Nu-ti ia ochii si nu-ti cere plata la schimb.

Te intrebi daca mai este posibil sa gasesti ceva rar. Si iata ca te uiti mai bine, analizezi din umbra, cercetezi cu atentie si-ti dai seama ca inca mai exista lucruri pierdute, cum sunt: corectitudinea, constiinciozitatea, implinirea lucrului bine facut, sinceritatea care nu jigneste, nu supara, nu loveste, nu frustreaza, privirea care accepta, intelege, aproba, admira si are rabdare.

Inca mai exista! Tresalti si jubilezi! Nu traim intr-o lume pierduta!

Mai exista speranta, mai exista onoare, mai exista prietenie, mai exista sentimente. Tresalti si jubilezi! Inca le mai merti!

Advertisements

2 thoughts on “Valentina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s