Contrast!

Stau aliniati la intrare, ca la cantina sociala. Stau cu mana intinsa si cersesc o paine, un ban, o bere. Uneori le dau paine, uneori ba! Altruismul nostru se trage din egoism, din simpla impresie ca putem fi Dumnezei din cand in cand, ca noi discernem cine poate munci, cine mai are speranta, cine a ramas fara de orice, mai putin chinul ultimelor zile.

Pe partea cealalat se ridica palate! Palaete din caramida, beton, marmura, ziduri inalte, cat mai inalte, sa nu-i vada.

La rand la casa de marcat e un Manolo Blahnik lanaga un papuc de cauciuc murdar, peste drum un Mercedes langa o bicicleta incropita. Pe marginea lacului vezi minoritari vanzand peste, altii stau la undita, iar vis-a vis e sky nautic.

Normalitatea e anormala, contrastanta si tot-odata, general acceptata, ignoranta, oarba, cruda, mizera si straluceste ca un diamant in bataia vantului cu adieri de Armani Gold si fose septice.

Revin, urc pe scarile albastre si o privesc cum sta cu sabia ei in mana. Sta lanaga usa si o am demult. Nu ma priveste nici-cand pentru ca e legata la ochi de cand o stiu. Se zice ca e oarba ca sa ne judece pe toti la fel. O iubeam candva si aveam incredere ca sta acolo, ca o putem folosi, ca ne judeca fara diferente. Acum, dupa mult timp, stiu de ce e legata la ochi- pentru ca n-o intereseaza. Asta e Justitia de pe lumea asta! Aia de-apoi, e un basm!

Optimismul se poate naste din cea mai pesimista viziune…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s