Bucatica noastra de Lucifer

Mie imi place sa dansez printre randuri, sa valsez prin cuvinte, iar atunci cand ele, cuvintele, nu vor sa danseze cu mine, stiu ca a venit Lucifer, pentru ca nu mai gasesc sens in nimic. Cand vine Lucifer e o amorteala a simturilor, o tranchilizare a emotiilor, un val de negura imprejmuit de apa tulbure. Si stiu atunci, ca aia e bucatica mea din el, darul lui nepretuit si nepoftit, bucatica mea din Lucifer, sau bucatica lui din mine.

Stiu ca ea exista in toti, unii o tin ferecata dupa lacate iar altii o dau pe dinafara. Si stiu ca toti traiesc cu bucatelele sau bucatoaiele lor, dar eu o detest pe-a mea! Si o detest si pe-a lor, pentru ca tind sa cred ca e molipsitoare.

Pana si Dumnezeu are bucatica lui din Lucifer. O tine la cald, in Africa, in desert, in bisericile reci si-nalte de la marginea satelor ruginite si uitate de timp, o plamadeste in orice spital, azil de batrani, casa de copii sau cimitir. Iar Lucifer, Lucifer se hraneste mereu cu ce-i mai urat din noi, tesand o iluzie de aur. Panze de sticla si otel care imbraca tot ce-a fost verde candva. Roade in tine si se instaleaza in bucatica aia care nu-ti da pace. Cu cat traiesti mai mult cu atat mai mult iti da tarcoale si-si cere dreptul sa-si mareasca bucata. Unii sunt pierduti! De-l vei lasa, vei invata sa traiesti cu el pana va deveni o parte din tine si-ti va roade fiecare oscior, pana-ti vei pierde controlul si va trai prin tine, tot ce-ai fi vrut sa traiesti tu, prin el.

Utopic precum ar suna, unica modalitate de a lupta, e insasi creatia! Creatia-l tine in loc pe Lucifer, la distanta. E unicul lucru pe care nu l-ar putea face. Creatia e opusul distrugerii. Si de vei crea, vei creste in tine ziduri de lumina, bucatele verzi de rabdare, de miracol, vei creste armuri si palate ca sa lupti cu el pana la ultima suflare.

Salveaza-ti bucatica!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s