#inainte

Inainte si nu inapoi! Asta e cam singura deviza care ma ghideaza in viata de ceva ani incoace!

Cu tendita absurda de a ne uita mereu in urma si de a incerca necontenit a controla sau a ghida viitorul, ne izbim de frustrare, anxietate, suferinta.

In ciuda a tot ce am crezut in trecut, am invatat prin prisma experientei ca totul este trecator: atat puterea, cat si neputinta, fericirea inconstienta cat si suferinta, fizicul puternic cat si boala. Existenta noastra este schimbatoare, la fel si gandurile. In loc de a cultiva o obsesie pentru control permanent, ma straduiesc zilnic sa dezvolt toleranta, anduranta, adaptabilitate la schimbare si cel mai mult dintre toate, incerc sa-mi cultiv o mentalitate relaxata, avand incredere ca indiferent de opozitia mea, lucrurile isi iau cursul in directia in care trebuie, fara macar sa am idee, ce trebuie.

Mi-am propus sa-mi raman fidela dorintelor, nevoii de experimentare, lipsei spiritului de turma, dar in acelasi timp sa-mi dezvolt capacitatea de a accepta, de a imbratisa strainul, diferitul, de a avea rabdarea ca toate sa se aseze pe un fagas normal, ca mai apoi sa accept faptul ca se vor reorganiza iar si iar si iar.

Suntem intradevar cu totii diferiti, insa, unicul sau cel mai comun lucru care ne face asemanatori, este dorinta de a fi acceptati, iubiti, intelesi, primiti, vazuti si aprobati. Tocmai aceasta trasatura comuna a noastra ne provoaca cea mai mare suferinta, pentru ca traim intre zidurile imaginii ce dorim sa o reflectam. Primul pas spre eliberare mentala cred, este daramarea zidurilor si mai apoi detasarea de nevoia continua de acceptare si aprobare.

Autosuficienta poate fi uneori privita drept ignoranta, dar in opinia mea este drumul spre libertate! Iar pentru a fii cu adevarat liberi, este bine sa invatam a oferi libertate celor de langa noi!

#inainte, caci inapoi nu se poate!

Advertisements

One thought on “#inainte

  1. cremer adrian says:

    Dupa parerea mea lucrurile sunt mult mai complicate si se bat cap in cap. Pentru a fi cu adevarat liber trebuie sa te detasezi de tot ce te inconjoara. Autosuficienta pe de alta parte duce la regres si nu la progres . Cred ca va trebui sa gasesti un echilibru in viata pentru a fi in acelasi timp si relativ libera si a progresa alaturi de cei dragi. Te pup si voi continua sa te contrazic. Oricum modul in care scri este de apreciat. Cu drag tactu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s